Students and Postdocs please submit abstracts when registering for the launch meeting. Eight abstracts will be selected by the organizing committee for short talks. Abstract Submission Deadline: March 4, 2021 Deadline Extended to: March 8, 2021.
Membership is included with registration for all below in bold. With membership, you will gain access to our webinar series, mentoring, newsletter, and more! Sign up and learn more about our first mentoring event at the Virtual Launch!
Launch Registration Only – £18/$25
- Student Registration & Membership – £20/$30
- Postdoctoral Registration & Membership – £35/$45
- Regular Registration & Membership – £75/$100
- Corporate Registration & Membership – £100/$150
- Institutional Registration & Membership – £900/$1250
ISRB Meeting Final Schedule
Day 1 – April 8, 2021 (all times are US East Coast time)
9:00 Welcome and Introduction of ISRB: Ken Poss, Duke University, USA, President ISRB (10 min)
9:10 Invited Speaker: Tatiana Sandoval Guzman, Center for Regenerative Therapies, Germany (20 min)
Post-embryonic development and regeneration of the appendicular skeleton
in Ambystoma mexicanum
9:30 Miguel Salinas Saavedra, National University of Ireland, Galway, Ireland (15 min)
Mechanisms of cellular reprogramming in cnidarian whole body regeneration.
9:45 Hadil El-Sammak, Max Planck Institute for Heart and Lung Research, Germany (15 min)
Vegfc signaling promotes coronary revascularization during cardiac regeneration in zebrafish
10:00 Keynote Speaker: Alejandro Sánchez Alvarado, Stowers Institute, USA (40 min)
Regeneration: a conceptual leap in our understanding of biology
10:40 Duygu Ozpolat, Marine Biological Labratory, USA (15 min)
Germ cell regeneration in Annelids
10:55 Olivia Justynski, Yale, USA (15 min)
Cellular contributions to skin wound repair.
11:10 Invited Speaker: Andrea Wills, University of Washington, USA (20 min)
Chromatin accessibility and single-cell transcriptomics reveal new regulators of regeneration
in natural progenitors.
11:30 Faculty-mentored break-out discussions
Day 2 – April 9, 2021 (all times are US East Coast time)
9:00 Welcome & vision: Elly Tanaka, Institute of Molecular Pathology, Austria President-elect ISRB (10 min)
9:10 Invited Speaker: Chen-Hui Chen, Academia Sinica, Taiwan (20 min)
What can zebrafish tailfins tell us about complex tissue regeneration?
9:30 Bruno Guillotin, New York University, USA (15 min)
Checkpoints in cellular programming during root regeneration: a single cell resolution
9:45 Anna Czarkwiani, Center for Regenerative Therapies, Germany (15 min)
De novo thymus regeneration in a vertebrate, the axolotl
10:00 Invited Speaker: Michalis Averof, Institute of Functional Genomics of Lyon, France (20 min)
How faithful is regeneration?
10:20 Tisha Bohr, Cornell University, USA (15 min)
Planarian stem cells sense the identity of the missing pharynx to launch
it’s targeted regeneration
10:35 Melanie Worley, University of California, Berkely, USA (15 min)
Transcriptional program that is necessary for regeneration but dispensable for development
10:50 Keynote Speaker: Freda Miller, University of British Columbia (40 min)
Regeneration at Your Fingertips: Molecular Mechanisms underlying Mammalian
11:30 Presentation of the Society, Ken Poss, President ISRB, and Elly Tanaka ISRB President Elect/Open